Одобрение

Одобрение

Доколку планирате патување во странство но немате сопствено возило, тоа можете да го сторите со туѓо моторно возило (возило во сопственост на друго лице) но затоа ви е потребно навремено во Станицата за технички преглед на Авто Мото Друштво Дичо Панов Гевгелија да се снабдите со Одобрение за управување со туѓо моторно возило надвор од границите на Република Македонија.
Одобрението се издава со максимален рок на важност од 1 година, а се што ви е потребно е:

  1. Сообраќајна дозвола од возилото кое се дава на користење;
  2. Лична карта на сопственикот;
  3. Патна исправа (пасош) на корисникот;
  4. Лично присуство на сопственикот и корисникот;

Цена на документот е 485,00 денари.
Работно време на Станицата за технички преглед:
Понеделник - Петок од 07-16 часот
Сабота од 08-12 часот.

Date

24 May 2017

Tags

Пост
©2017 АМД ДИЧО ПАНОВ Гевгелија. Сите права се заштитени. Дизајнирано од: epoha

Search