прочитај

Стручни Објави

Почитувани корисници, на оваа страница информирајте се за најновите системи во областа на сообраќајот преку Нашите стручни објави!

Ламинирано ветробранско стакло
16Jun

Ламинирано ветробранско стакло

Предното ветробранско стакло е направено за ги заштити возачот и патниците од надворешните елементи како и за да се подобри  аеродинамиката на возилото. Со новите

EBA (Emergency brake assist)
15Jun

EBA (Emergency brake assist)

Сообраќајот како систем по својот состав е хетероген, составен од најразлични видиви возила, возачи, патишта и временски услови во кои се одвива

EBD (Electronic brakeforce distribution)
14Jun

EBD (Electronic brakeforce distribution)

Безбедното возење е главен фокус на производителите на возила веќе подолго време. Тие вложија милиони во развивањето на безбедносни технологии. Едно од неодамнешните подобрувања на

ABS (Anti-lock braking system)
08Jun

ABS (Anti-lock braking system)

ABS (Anti-lock braking system) е електронско-хидрауличен механизам, кој со спречување на блокирање на тркалата го скратува запирниот пат и овозможува промена на правец на возење

ESP (Electronical stability program )
05Jun

ESP (Electronical stability program )

Ве води на сигурна страна во сите критични ситуации, на тој начин што автоматски сопира поединечни тркала и така го води возилото кон вистинската коловозна

Систем за предупредување за напуштање на лента
01Jun

Систем за предупредување за напуштање на лента

 (Lane Keep Assist System)  Голема е веројатноста дека за неколку десетлетија сообраќајните незгоди ќе станат минато. Стручните тимови на производителите на возила со забрзано темпо

1 2