Search

АМД Дичо Панов Гевгелија продолжува со активностите на проектот „Гевгелија Вело град“

АМД Дичо Панов Гевгелија продолжува со активностите на проектот „Гевгелија Вело град“ кој се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2, која е финансирана од Европска Унија, а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Активностите за определување на можен терен каде ќе се одржи главната манифестација Гевгелиски велотлон започнаа на 15-ти а продолжија на 19.09.2022 година.

На 20.09.2022 година се одржа и состанок со претставници на Гевгелија Точак Клуб на кој се разговараше за планираните активности во рамки на проектот како и одржувањето на спортската манифестација Гевгелиски Велотлон.

Веќе на 24 и 25.09.2022 година се направени дополнителни теренски увиди на можната локација за одржување на спортската манифестација Гевгелиски Велотлон при што е направено и првично но не и конечно мапирање на дел од локацијата и патеката каде ќе се одржи натпреварот.

Активностите активно продолжуваат и во наредниот период за определување на простор за поставување на патека со препреки, патека за трчање како и дополнителна патека за возење по Off road патека за велосипеди.

Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 -ReLOaD2 е финансирана од Европската Унија (ЕУ), а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Гевгелија Велотлон 2023

Лице за контакт и повеќе информации

Виктор Гавровски - Проект Менаџер

Зоран Кајтазов - Проект Асистент

ОБЈАВИ ЗА ГЕВГЕЛИЈА
ВЕЛО ГРАД


Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 -ReLOaD2 е финансирана од Европската Унија (ЕУ), а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).