Одлука на Уставен суд на РМ

08 May 2018

 Согласно донесената Одлуката на Уставниот суд на Република Македонија со која се укинува делот “овластеното правно лице за вршење на технички преглед во постапката на регистрација на возило, односно правното...

Благодарница за Македонска пошта

08 May 2018

Благодарение на разбирањето што Македонска Пошта го имаше во олеснување на процесот за наплата на надоместоците при регистрација на возила, почнувајќи од 04. 01. 2016 година

СТРУЧНИ ОБЈАВИ

ABS (Anti-lock braking system)

ABS (Anti-lock braking system)

ABS (Anti-lock braking system) е електронско-хидрауличен механизам, кој со спречување на блокирање на тркалата го скратува запирниот пат и овозможува промена на правец на возење при нагло кочење .
Адаптивни светла (Adaptive headlights)

Адаптивни светла (Adaptive headlights)

Според некои истражувања речиси половината од сообраќајните незгоди се случуваат ноќе иако само 25% од вкупните патувања се одвиваат во ноќни услови.
BLIS - Blind Spot Information System

BLIS - Blind Spot Information System

Инспирирани од изнаоѓање решение во врска со решавањето на проблемите со „мртвите“ агли, инженерите во автомобилската индустрија развија технологија и систем кој детектира предмети и возила кои се наоѓаат во таквата непрегледна зона за возачот.
EBA (Emergency brake assist)

EBA (Emergency brake assist)

Сообраќајот како систем по својот состав е хетероген, составен од најразлични видиви возила, возачи, патишта и временски услови во кои се одвива. Конфликтните ситуации со кои се среќава возачот се неизбежни.

БЕСПЛАТНИ УСЛУГИ

Со Технички преглед и регистрација на вашето патничко моторно возило добивате ВАУЧЕР за користење БЕСПЛАТНИ УСЛУГИ
zasteda.png
Бесплатно шлепување до 20 км на дефектно или оштетено патничко возило во сообраќајна незгода локал-подрачје на поранешна општина Гевгелија

Купонот не важи за шлепување надвор од локално ниво*
(* Под локално ниво се подразбира подрачје на поранешна општина Гевгелија (Гевгелија, Миравци, Богданци и Дојран);
(* Бесплатната услуга не важи и доколку возилото кое треба да се шлепува се наоѓа надвор од горенаведеното подрачје.)
Бесплатна замена на маслото во моторот (само за патнички возила) во авто сервиси: “Парк“ и “Форс Плус“ во Гевгелија и “Бакал“ во Негорци
Бесплатно балансирање на 2 гуми - тркала (само за патнички возила) во авто сервиси: “Парк“ и “Форс Плус“ во Гевгелија и “Бакал“ во Негорци
ПОТРЕБНА ВИ Е ПОМОШ НА ПАТ
0
/7
196
00389 2 3181 196
Повикај од Македонија
Повикај од странство

НАЈНОВИ ПОСТОВИ ОД НАШИОТ БЛОГ

АМСМ ПАРТНЕРИ ВО ГЕВГЕЛИЈА

©2017 АМД ДИЧО ПАНОВ Гевгелија. Сите права се заштитени. Дизајнирано од: epoha

Search