Новости

Одржана работилница за велосипедизам во ОУ Крсте Мисирков во Гевгелија

За посебна пофалба е Основното Училиште крсте Мисирков кое во школскиот двор има голем број на рампи за паркирање на велосипеди, а можевме да се увериме дека учениците за доаѓање на училиште користат велосипед видно од паркираните преку 50-тина велосипеди.

Повеќе »

ЈАВЕН ПОВИК бр.7 – За изработка на паркинг рампи за велосипед

АМД Дичо Панов Гевгелија преку проектот Гевгелија – Вело град кој се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (РеЛОаД2), финансирана од Европската Унија, а спроведена од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) објавува

Повеќе »

Божиќна акција

Патеката во иднина граѓаните ќе може да ја користат за рекреативно возење на велосипед, пешачење и трчање.

Повеќе »

Известување до сите сопственици на моторни возила чии регистарски табли содржат буквена ознака МК

Член 28 од овој Правилник гласи: Регистарските таблици кои ја содржат буквената ознака „МК“, а се издадени до денот на отпочнувањето со примена на овој правилник, може да се употребуваат најдоцна до 12 февруари 2024 година.

Повеќе »

Презентација на Проектот Гевгелија Вело град

Проектот за промоција на велосипедизмот и интересите на велосипедистите има за цел да укаже на одредени состојби како и зголемени потреби со крајна цел создавање на подобри услови за велосипедистите во Општина Гевгелија.

Повеќе »

НОВА УСЛУГА!

НОВА УСЛУГА единствено во сервисот на АМД Гевгелија од 12.12.2022 равнење на дискови на лице место со високо професионална опрема.

Повеќе »

Јавен Повик Бр.2 Изработка На Елаборат За Поставување На Урбана Опрема

АМД “ДИЧО ПАНОВ” Гевгелија преку проектот “Гевгелија-Вело град” кој се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (ReLOaD2), финансирана од Европска Унија, а спроведена од Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) објавува.

Повеќе »