Мал сервис на автомобилот

Вообичаено додека возилото е под гаранција го сервисираме во определените сервисни периоди, но по истекот на гаранцијата определен број на сопственици моторни возила ги сервисираат по потреба.

Благодарница за Авто сервис “Парк Плус“ Гевгелија

Во изминатите години Авто сервис “Парк Плус“ од Гевгелија и неговиот сопственик Томислав Ристов несебично и на високо професионално ниво му ја даваа оваа логистичка поддршка на Авто Мото Друштвото “Дичо Панов“ Гевгелија

ESP (Electronical stability program )

Ве води на сигурна страна во сите критични ситуации, на тој начин што автоматски сопира поединечни тркала и така го води возилото кон вистинската коловозна лента. На тој начин можете уште подобро да го контролирате своето возило при маневри на избегнување и да не отстапувате од правилниот пат. Програмата за стабилност ESP ги надополнува постоечките […]

Систем за предупредување за напуштање на лента

 (Lane Keep Assist System)  Голема е веројатноста дека за неколку десетлетија сообраќајните незгоди ќе станат минато. Стручните тимови на производителите на возила со забрзано темпо работат на усовршување на безбедносните системи и имплементација на еколошки агрегати во возилата кои ја зголемуваат безбедноста и ги намалуваат штетните влијанија на сообраќајот врз животната средина. Непрописната промената на […]

Ламинирано ветробранско стакло

Предното ветробранско стакло е направено за ги заштити возачот и патниците од надворешните елементи како и за да се подобри  аеродинамиката на возилото. Со новите технилогии на производство, предните ветробрански стакла се прават од ламинирано сигуроносно стакло, кое е составено од две посебно обликувани стакла споени со заштитна PVB (PolyVinylButyral) фолија која ги задржува залепени […]

Отворен автосервис за патнички моторни возила

На 21.12.2021 година во сутеренските простории на техничкиот преглед на друштвото отпочна со работа автосервис за патнички моторни возила. Автосервисот е со површина од 160 m2 а во негов состав функционира и продавница за автогуми, моторни масла, сите видови на филтри за патнички моторни возила. Автосервисот е опремен со најсовремена опрема за ласерско центрирање на […]

Измена и дополнување на законот за животна средина

Со измените и дополнувањата на Законот за животна средина објаени во службен весник на РСМ бр.89 на 11.04.2022 година, се утврдува нов начин на пресметка на надоместокот за екологија за моторни возила и пловни објекти што се плаќа при нивната регистрација.

Адаптивни светла (Adaptive headlights)

Според некои истражувања речиси половината од сообраќајните незгоди се случуваат ноќе иако само 25% од вкупните патувања се одвиваат во ноќни услови.

EBD (Electronic brakeforce distribution)

Безбедното возење е главен фокус на производителите на возила веќе подолго време. Тие вложија милиони во развивањето на безбедносни технологии. Едно од неодамнешните подобрувања на безбедносен план е токму EBD.

BLIS – Blind Spot Information System

Инспирирани од изнаоѓање решение во врска со решавањето на проблемите со „мртвите“ агли, инженерите во автомобилската индустрија развија технологија и систем кој детектира предмети и возила кои се наоѓаат во таквата непрегледна зона за возачот.